sobota 6. ledna 2018

Od adventu po Tři krále

Uteklo...dlouho očekávané období...advent a čas vánoční...vítání nového roku 2018 a dnes už i slavnostní oslava tříkrálová. Bylo nám dobře, vše s láskou chystané jsme užili v plnosti, s vděčností a jiskřičkami v očích. Ještě jedny jiskřičky máme před sebou...objeví se ve chvíli, kdy někdo z nás odhalí penízek ve svém kousku tříkrálové bábovky. 

Adventní věnec...letos červený a bílý :-).
Výzdoba na terase...dlouho okukovaní andílci z unasnakopecku...konečně vytvoření i námi...díky Jiříku:-).
Takhle krásně bílo...u nás bylo...ale jen chvíli:-(.
Sněhová nadílka děti nadchla...a tak je tatínek vozil...ne autem...ale na saních:-)...do školky a ze školky...a Aňa se měla jako princezna, vezla se dvakrát víc než bráška:-)....i když bych se klidně vsadila, že kdyby bylo na ní, byla by nejradši ve školce s bráškou:-)
Třetí adventní neděle...už jsme nevydrželi a nazdobili stromeček...Bylo nám líto, že by nám stál doma jen čtrnáct dní. Postupně na něm ozdob přibývalo, protože se ukázalo, že je větší než stromky z předchozích let, tak jsem háčkovala ozdoby o štědrém dni i ve dnech následujících.
Naše šelma na lovu...foto před skokem na kraj vany...poté ledově klidné pozorování oběti...a následný mohutný šplouch...kapr dal jasně najevo, že Štědrý den ještě není...kocour pochopil, odkráčel spát do naší postele....a já s hadrem utírala následky téhle výměny názorů:-)
Tři králové v podání Ondíka  působí jako vcelku veselá parta:-). Jestli hledáte(tak jako já), který z nich je ten umouněný, tak(prý) hned ten první, má přece tmavé tváře, ne;-).
Naše letošní tříkrálová bábovka a tvůrce korunky a spolutvůrce bábovky Ondík, který doufá, že ten penízek, najde on;-).


Žádné komentáře:

Okomentovat