neděle 15. července 2018

Králové...

Čtvrtý den jsme vyrazili na Kvildu. Předpověď byla deštivá...a výjimečně vyšla:-). Jeden pršák jsme strávili v infocentru v centru Kvildy. Můžu jen doporučit, skvělá expozice, která zaujme a zabaví děti na hodně dlouho. My tam byli déle než hodinu a půl . Áňa nadšená z přízemí a Ondík blažený z kina v patře.
Pak jsme kousíček popojeli a prošli se výběhem pro jeleny. Žádná klec, u které stojíte, ale vyhrazená cestička uvnitř oplocené ohrady. Kdyby jelen chtěl(o čemž pochybuji), mohl by jít v podstatě vedle vás. Součástí stezky je i výběh pro rysy, ale toho jsme narozdíl od jelenů neviděli:-).
I zde mají infocentrum, o dost slabší než na Kvildě...ale jeho návštěva se nám "nevyplatila".
Celou dovolenou jsme se snažili užívat si...ale s mírou, páč nás v srpnu čeká zvelebování domečku. Vzhledem k tomu jsme vybírali atrakce bez vstupného nebo s minimálním vstupným...no...a protože přece šetříme, tak jsme dětem koupili dva plyšáky...rysa a kolouška...Ach, taková blbost:-). Asi se v nás probudila nějaká neukojená touha z dětství.  (*Světe div se...plyšáci jsou v kurzu už x dní, jsou z nich mazlíčci číslo jedna.)
V pozdním dpoledni se nám(za deště) podařilo navštívit místní stáje s koňmi(Áňa byla šťastná jako blecha) a při procházce lesem objevit nádherné hřiby. Tatínek objevil hříbkového velikána....krále...

Takže jsme dnes viděli krále dva...jednoho majestátního(jelena) a druhého jedlého;-).

A z čeho jsem měla největší radost já? Přece z toho, ze byli všichni  šťastní ...a taky z toho, ze jsem dostala k večeři houbové řízky až pod nos:-).



Žádné komentáře:

Okomentovat