středa 1. června 2016

Doba panenková

Už několik dní si říkám, že je Anička už velká holka. Tím, jak má ve všem své tempo a je trošku pozadu oproti zdravým dětem (nechodí a hůř komunikuje), mám tendenci ji vidět jako malé mimčo, ale ono to tak není. Každý den se učí nové věci a je neskutečně šikovná. Učí se drobná slůvka, ale tracheostomie ji v komunikaci hodně omezuje. Složitější slova nahrazujeme znaky. Když jsem s nimi začínala, byla jsem zklamaná, protože je Anička neopakovala. Teď se vše zlomilo. Znaky se učí velice rychle a nejen to, poslední dobou napodobuje vše, co vidí:-).
Nedávno jsem si všimla, že si vyndala z krabice Ondráškovo hrací nádobíčko a začala míchat a vařit. Hned jsem k ní přiskočila a vyndala panenky a další hrnce a vařila jsem s ní. Panenky jsem "krmila" lžičkou a říkala: "Ňam, ňam." Pak jsem panenky chovala a hladila. Anička na mě koukala a hned mě začala napodobovat. Ani nevíte, jakou mi to udělalo radost.
Konečně přišel můj čas. Moc jsem se těšila, až budu Ondráškovi háčkovat zvířátka a hračky, ale jediné, co u něj mělo úspěch, byl žabák. Jinak ho bavila spíš auta a ta se musela hýbat, jezdit, troubit a dnes už musí mít i sirénu, takže jsem měla smůlu. Trochu mě to mrzelo. 
Teď jsem se ale dočkala. Vyndala jsem panenky z ovčího rouna, které jsem šila. Jednu zrzku, kterou jsem šila dlouho před tím, než jsem měla děti a jednu blondýnku, kterou jsem šila Aničce k Ježíšku. Mají úspěch a já jsem šťastná. 
Včera večer jsem ji sledovala, jak vaří a míchá prázdný hrnec a hned mě napadlo, že vyndám zbytky přízí a uháčkuju jí zeleninu. Hned jsem to vyndala a do půlnoci jsem háčkovala mrkev, ředkvičku, dvě jahody, omeletu a koláček. Manžel se jen usmíval a zkonstatoval, že jsem ve svém živlu. Měl pravdu. Zvlášť, když jsem ráno viděla, jak byla Anička nadšená. Už jsem si našla obrázky a hodlám dětem uháčkovat snad všechnu zeleninu a ovoce, na které si vzpomenete. Z papíru jim upletu košíky a misky a chystám se i na koláčky a dortíčky. Ve skříni mám schovaný materiál na další ovčí panenku, kloubovou, oblékací a nemůžu se dočkat, až se do ní pustím a až na ní budu šít a háčkovat oblečky. No není to skvělé, že u nás konečně nastala doba panenková?

2 komentáře:

  1. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, aby se co nejvíce snažil, aby ho změnil a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto úžasnému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně zkusit, protože jsem byl zoufalý a nezbyl jsem na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám roky

    Představil jsem mu mnoho párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Jsem pevně přesvědčen, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář a sdílení zkušenosti. Jsem ráda, že jste opět šťastná:-).

    OdpovědětVymazat