pátek 8. července 2016

Ondra v hlavní roli

O tohle se musím podělit. Pár vtípků z úst mého synka:-).

Ondík: "Maminko, já jsem zase nemocný."
Já: "Já vím, Ondrášku, ale neboj, až ti pan doktor na podzim vyndá ty zlobivý mandličky, tak už tak nemocný nebudeš."
O: "To na to má pan doktor asi nějaký speciální kleště, viď?"
J: "Nevím. Můžeš se ho na kontrole zeptat."
O: "To je jistý. Jak jinak by to dělali, ne?":-)

O: "Maminko, ty máš pěkný prsíčka."
J: "Ondíku, neřeš moje prsíčka a uklízej ten pokojík."
O: "Až budu velká holka, tak budu mít taky takový prsíčka, že jo?"
J: "Ondíku, ty jsi kluk, ty nebudeš holka nikdy, víš? Proto taky nikdy nebudeš mít velký prsíčka. Ty budeš mít prsíčka jako tatínek, jenom malinký, placatý."
O: "Ach jo."
(Manžel za rohem umíral smíchy a jen šeptem (tak aby to prcek neslyšel)dodal: "Až budeš velkej, budeš na ně holkám sahat, a to je mnohem lepší." (Se vybarvuje, katolík jeden:-)

Hrál si na zahradě a přišel celý promočený, obalený pískem a bahnem a volal: "Maminko, já jsem se trochu umazal. To nevadí viď, to se vypere:-)." Co mu na to říct:"Jasně, že to nevadí, se to vypere:-)."

Stojím u vchodových dveří a povídám s kamarádkou. Přiběhne Ondra v šortkách a tričku. Zkontroluje, kdo to je a zase odběhne. Po chvilce přiběhne bez trička, bafne a zase zmizí....a pak přiběhne jen v ponožkách, kroutí se v bocích a zpívá: "Teto, já mám pinďu, pinďu, pinďu:-). Koukej:-)." Když teta nereaguje, stoupne si před zrcadlo a pokračuje. Pak se zastaví, dá ruce v bok a řekne: "Jsem krásnej." Uteče a zase se vrátí, oblečený:-). Asi divadlo pro tetu:-).

K obědu byla dýňová polévka (druhý pokus za tři roky:-). Postavím před něj talíř. On vykulí oči a řekne:"Co má tohle znamenat?":-).

Přiběhne ze zahrady a je vyděšený. "Maminko moje zlatá, nezlob se na mě na mě, já jsem zlomil stromeček, ale já jsem ho zalil, to bude dobrý." Ten stromeček byla na jaře zasazená meruňka, která krásně rostla a košatila naprosto symetricky a byla manželovou chloubou. "Naštěstí" zlomil jen jednu větev. Já mu vysvětlila, proč musí dávat pozor a že ten stromeček bude plakat...S manželem to bylo horší:-)

Je to zlatíčko. Perlí každý den a nemůžu se ho nabažit:-). Asi si budu ty hlášky muset psát, protože jsem jich měla v plánu napsat víc, ale nemůžu si najednou vzpomenout:-). 



1 komentář: