středa 31. května 2017

Víkend v nemocnici

To bychom nebyli my, kdybychom si sem tam neudělali výlet do nějaké nemocnice. Tentokrát churavěl Ondrášek. Prodělal nějakou agresivní střevní infekci, po které měl kolikové stavy a nakonec i krev ve stolici. Po noční konzultaci s dětskou doktorkou jsme jeli fofrem do nemocnice. Převlékali z pyžamka spícího Ondráška a báli se, aby neměl ucpaná střeva a jiné střevní lapálie, které by vyžadovaly operaci. Báli jsme se my, báli se v nemocnici a ultrazvuk nás všechny nakonec uklidnil. Díky Bohu. Zůstali jsme na pozorování a vidina báječného víkendu s dědou Jiříkem, tetou Péťou a Blou, na kterou se Ondík neskutečně těšil, byla ta tam. O tom, že byly ve Vodňanech Rybářské dny s koncerty, trhy, výstavami a rozličnými akcemi raději nemluvím. No jo no...
Na druhou stranu jsme si ale s Ondráškem po víc jak dvou letech užili společný čas. Měli jsme jen jeden druhého, hráli si, mohli jsme i do nemocničního parku a čas krátili nakupováním v bufetu:-). Koupili jsme skvělou papírovou pirátí skládačku, která je fakt super. Bavila nás v nemocnici a baví nás stále. Doma jsme ji hned zalaminovali, aby nám dlouho vydržela.
...a s čím jsme z nemocnice odjeli?

  1. Se zakázaným mlékem...a čekáme na výsledky, jestli to nebude nějaká potravinová alergie...třeba na laktózu:-)
  2. S několika vtipnými historkami.
    • Při příjmu: Sestřička:"Maminko, převlékněte si ho do pyžamka." Ondík:"Ale já pyžamko přece mám." Já:"Nemáš Ondínku, vždyť jsme tě převlíkli do džíňáku a trička." Ondík vytřeštil očka, koukl na sebe a říká:"Ty bláho, to je ale kouzlo." Celé převlékání totiž totálně prospal:-).
    • Ráno: Sestřička:"Tak Ondrášku, půjčíš mi ruku? Já ti změřím tlak." Ondík:"Ty trdlo, to je přece jen pro velký, to já znám, to má Tonda(děda) taky." Sestřička se smála a vysvětlovala, že tenhle je speciálně pro děti:-).
    • Už doma: Já:"Ondrášku, musíš udělat bobek. Slíbil jsi těm sestřičkám, že každý den nějaký uděláš. Šup, nebo budeme muset zpátky." Ondík s totálním nadšením v očích:"Jo, tak tam jedeme. A budeme si zase stavět lego? A půjdeme do toho parku?" :-)

V sobotu mu bylo smutno...

Legový hrad

Nástraha na draka.

Smutník obrovský...

K večeru už bylo dobře:-).

Pirátí skládačka:-)...fakt super, když někde uvidíte, určitě kupte. Baví Ondíka i Aničku:-).

Jedna z vnitřních stran. Nepotřebovali jsme ani nůžky, jen jsme obrázky vytlačili a bylo hotovo:-).

Človíčku nezlob se...Ondík vyhrál:-).

1 komentář:

  1. Jojo, jestli to bude alergie na mléko, tak je jasné, po kom to zdědil :(

    OdpovědětVymazat