pátek 9. září 2016

Pergola

Vím, vím...slibuji to už dlouho a konečně jsem se dokopala k tomu, abych stáhla fotky do počítače:-). Jak už víte, mé fotky nebývají moc kvalitní. Fotím na mobil, neboť nevlastním žádné slušně fotící zařízení. Snad vás ale potěší i tak:-).
Nuže...naše pergola...je vlastně pergolou pro dřevo. Zabíralo nám víc jak třetinu zahrady a těšili jsme se, až zmizí. Manžel nakoupil dřevo, nastudoval jak na to a pustil se do toho. Výsledek posuďte sami. Je prostě BOŽÍ!!! A hlavně to bylo oproti profi pergolám "za hubičku". 
Děti mají konečně prostor na hraní a my máme dobrý pocit, že si může škrtnout jednu položku z dlooouuuuhého seznamu nutných prací na domku a zahradě. Nejsou money, tak to jde pomalu, ale přece:-). Dost řečí, kuk na fotky;-).  


Juchůůů....stojí:-). Prosím, všimněte si i té nahozené zdi. Mrzí mě, že nemáme fotku před a po, by vám vypadly bulvy. Původní zeď byla cihlová a stačilo se o ni opřít a cihly se drolily. Manžel zeď spravil, nahodil a nabílil....až je mi líto, že tam nemáme posezení. Dřevo má přednost. Jo a na podlahu jsme použili půdovky z půdy:-)



Vidíte, jak krásně manžel sladil palubky na pergole s palubkami na kolně? Ale řeknu vám, byl to porod odhadnout stejný odstín, když už jsme doma neměli původní pixlu s barvou:-)...ale Jiří je prostě báječný a dokázal to.



Ač jsem se stále držela svého předsevzetí, že nebudu dávat na blog fotky dětí (alespoň ne takové fotky, kde jim bude vidět do obličeje), tentokrát musím udělat výjimku. Nevlastním totiž žádnou jinou fotku těch obrovských hromad dřeva, než tuhle s Ondráškem (coby vybaveným hasičem:-). Jen pro upřesnění, venku bylo třicet, ale gumany(=gumovky), byly nutné:-) a šortky(i batůžek) byly (a jsou) Samovské(= s požárníkem Samem:-).



Manžel při práci:-). Skládal jen on, nikdo na to nesměl sáhnout, protože by to nikdo neudělal tak dobře, jako on. Jojo...přece jen máme něco společného...někdy to tak také mám:-). Pro pobavení, u kmene mého milovaného ořechu můžete vidět visícího dinosaura. Ondrášek ho právě ulovil a teď se musí vyvěsit, aby z něj byl výborný oběd:-). Ten vliv otce je neskutečný. Na druhé straně totiž bývá pověšené(manželem ulovené) prase. Letos jich ale moc není, tak holt jíme dinosaury:-).
Úplně napravo na vás kouká část kolny, která se snad někdy (snad dřív, než spadne) dočká totální přestavby. Je to malý zděný chlívek, na který je přilepená dřevěná stavbička. Třeba někdy bude celá zděná.



Tadáááá...hotovo, vyskládáno, tráva vysetá, nové pískoviště stojí(díky dědo Tondo a babičko Tondová:-)), nádrž a okap také v provozu a keříky zasazeny. Tak ať nám dlouho slouží. Jiříku...jsem na tebe pyšná. 


A na závěr, pro ty z vás, kteří vydrželi:-), dnešní momentka ze zahrady. Rytíři poslední dobou vítězí:-). Pořád se u nás mečuje:-). Anička je jediná holka v naší domácnosti, která má povoleno hrát si s rytířema(jak říká Ondík), protože holky, jsou přece princezny:-).

Dnes ke mně Ondrášek přišel a dával mi na hlavu helmu (oranžovou, jako mají dělníci na stavbách) a říká:"Maminko, tady máš kelmu a je z tebe princezna." "Ondíku, co je to kelma?" Podíval se nechápavě:"No přece kelma je helma, kterou má na hlavě král a princezny, taková ta divná vokousaná.":-) Držela jsem se a říkám:"Ty myslíš korunu?" Údiv:"Jo aha, tak takhle se ta divná helma menuje. Koruna. Tak si ji vem a seš princezna." Tak jsem ji vzala a dál večeřela. :-)
Jo a ta knížka,kterou má Andulka u nožičky, ta je boží. Anička ji miluje, tak pokud mějte někde blízko malé dítě, je to dobrý dárek třeba pod stromeček:-)
Jo a prosím, nehodnoťte outfity, na zahradu taháme kde co, Andulka většinou oblečení po Ondrovi:-)....ale zase, to musíte uznat, nám ladí gumička na culíku:-).

Užívejte posledních hezkých dní babího léta:-).

A díky...díky, že to čtete:-).

Žádné komentáře:

Okomentovat