středa 2. listopadu 2016

Ohnivý dýňák

Dušičky nebo Halloween...u nás jednoznačně dušičky, ale s ohnivým dýňákem:-).
Ondráškovi se hrozně moc líbí vydlabané dýně. Myslím si, že velký podíl na tom má tento díl Bílé paní na hlídání. Ondrášek měl období, kdy na nic jiného nekoukal a tento díl, běžel dokonce x krát za sebou. No...a když jsme od sousedů dostali velikánskou dýni, bylo rozhodnuto, co s ní. 
Ondík nadšeně dlabal a vysvětloval, že on ale chce "TRAŠNĚ TRAŠIDELNÝHO" dýňáka, žádnýho veselýho. Takže jsme tvořili a vytvořili dýňáka. Každý večer ho rozsvěcujeme na terase a děti sedí jako hříbci u okna a kochají se a žulí se.

Když už jsme byli v tom tvoření, vytáhli jsme vodovky a nabarvili několik netopýrů. Mám radost, že to Ondínka bavilo. Nemůžu se dočkat, až trošku poporoste a budeme smět tvořit o sto šest. Jediné, co mi trošku kazilo ze společné tvorby dojem, byly pohádky...ale oni prostě na toho Mílu museli koukat:-). Třeba ale možná právě tohle mělo podíl na tom, že to vydrželi tak dlouho. Anička také tvořila, pastelkou vybarvovala(nebo spíš propichovala) netopýra. Tvářila se u toho důležitě a sem tam nám něco vyprávěla....ale co, ví Bůh:-). Ondínek jí přitakával a říkal:"Jojo, Ančo, máš pravdu. No jo, ty naše beruško." :-) Jsou kouzelní.
Zásek u Míly:-).
Tadááá...hotový dýňák. Ondík ještě kontroluje, jestli odpovídá jeho nákresu:-).

Andulka vybarvuje ve vzduchu....Každý má holt svou osvědčenou techniku;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat